Украйна поиска черните кутии

в Свят

Украйна поиска от Иран черните кутии на сваления по погрешка украински самолет, съобщи „Ройтерс“.

Главната прокуратура и Службата за сигурност на Украйна отправиха официално искане към иранските власти по този въпрос. В хода на разследването стана ясно, че пътническият самолет е бил поразен с две ракети, изстреляни от иранските сили.

Украинската страна прави всичко възможно, за да гарантира разчитането на записите от полета и да съхрани доказателствата от разследването на катастрофата, обяви украинската прокуратура.

Киев заяви, че високопоставен ирански служител ще пристигне в Украйна в идните дни, за да бъде определена лабораторията, която ще анализира черните кутии. Всички 176 души на борда загинаха. Иран първоначално отричаше вина, но после призна, че по погрешка е свалил пътническия самолет Боинг.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар