Унищожиха ги! Семейството на Димитър Станчев затваря пчеларската ферма в Странджа, изнася се от България

в България

Унищожиха ги! Семейството на Димитър Станчев затваря пчеларската ферма в Странджа, изнася се от България Напускаме, защото явно се превърнахме в заплаха за болните амбиции на някой, който се крие зад държавния апарат и използва ресурса му, за да ни унищожи, написа Димитър Станчев

Пчеларската ферма на Димитър Станчев и семейството в село Индже Войвода, община Созопол, затваря завинаги, съобщиха току-що семейство Станчеви във фейсбук.

„Нашата надежда, че може да изпълним една мечта тук, в България приключи. Мястото, което обединява, което дава препитание в един западащ регион, място сътворено с любов, с денонощен дългогодишен труд, с много средства, днес затваря врати.

Затваряме, защото да развиваш идея и кауза в България е престъпление.

Защото, оцелявайки, борейки се ежедневно с всички трудности на новото време, имайки смелостта да работиш въпреки всичко, си заплаха, за болни амбиции на някой, който се крие зад държавния апарат, използвайки ресурса му, институциите, служителите, и всичко останало, които са в ролята на дългата ръка на „закона“, написаха те в социалните мрежи.

Димитър Станчев не бе открит за коментар, но семейството му преживя твърде много, буквално бяха унизени от държавните институции, които се държаха с него сякаш е най-големият престъпник.

През октомври м.г. във фермата му нахлуха ДАНС и Жандармерия и започнаха да проверяват кошер по кошер…по сигнал на недоброжелател, който смятал, че злоупотребяват с европейски средства.

Семейството инвестира живота си в този проект, който сега ще затворят

Показната акция донесе много неприятности за Димитър Станчев и близките му, дори в здравословен план. В защита на младото и многодетно семейство тогава се обявиха кметовете на Малко Търново Илиян Янчев и Созопол – Тихомир Янакиев.

Те призоваха държавата да помогне на едни от малкото хора, които искат да развиват бизнес в обезлюдената Странджа, а не да ги репресират.

„Това семейство го познавам от години. Млади хора с 4 деца, които непрекъснато работят, за да докажат, че нещата могат да се случат и тук. И успяха! Димитър е избран за фермер на годината, пчелар на годината. Изгради едно име с много труд от цялото семейство.

Но понеже ние сме царе на завистта и доносничеството и излезе, че този човек е най-черният, най-големият престъпник. Това не е човек, който може да извърши тежко престъпление. Димитър, както и цялото му семейство са най-добрите хора в региона.

Те са Странджа, именно затова е кръстена така и фирмата им – синоним на добротата и любовта, която дава тази планина“, каза тогава Илиян Янчев пред Bulpress.bg.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар