Шефът на СОС Георги Георгиев: Гражданите ще платят цената за политическата агресия на властта

в България

Шефът на СОС Георги Георгиев: Гражданите ще платят цената за политическата агресия на властта

„Вчера, пред общото събрание на НСОРБ попитах премиера Кирил Петков колко средства ще получат общините за компенсация за поскъпналите с над 200% горива за градския транспорт.

Отговори ми, че причина за проблемите не е поскъпването на горивата. И препоръча в София да се премахнат автобусни линии и трамваи, защото вече имало метро. Даде ми и съвет да правим съкращения на служителите в градския транспорт.

Моят отговор е следният:

Thank you but no thank you.“

Това сподели във фейсбук председателята на Столичният общински съвет Георги Георгиев.

Ето какво пише още в публикацията:

„Честно казано, идва ми вповече. Автобусите и тролеите, трамваите и метрото се ползват от български граждани – те подкрепят различни партии, други не гласуват за никого. Но всички те съвестно плащат данъци. А сега ще трябва да платят и цената на политическата агресия на централната власт, която е обявила война на София. Това личи и от актуализацията на бюджета – в нея столицата не е приоритет на правителството.

Близо 2 милиона българи стават заложници на някакви общи приказки за “оптимизация” с 20-30% – без да се прави и най-малък опит за постигане на разумно решение в името на гражданите. И въпреки политическите различия. Защото нали точно това е държавническото отношение? Поне в Софийския университет така сме учили. И така преподаваме на студентите.

Лошото е и че нито една община няма да получи компенсации за градския си транспорт. Тежестта ще бъде понесена от българските граждани. Не от тези, които създават проблеми, докато се возят в служебни коли.

София явно е изправена през трудности заради политически интриги. Но отсега искам да кажа на опонентите ни – ще е трудно, но София ще оцелее въпреки вас и опитите ви да грохне! Защото тя расте, но не старее!

Апелирам всички депутати от София, без значение от коя политическа група са, да проявят отговорност към избралите ги 2 милиона българи в Столична община и да предвидят пари за градския транспорт при актуализацията на бюджета.“

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар