АИКБ иска отпадане на такса “смет“ и данък “сгради“ за затворените обекти

в Новини

Отпадане на такса “смет“ и данък “сгради“ за затворените търговски обекти и бизнес сгради, предлагат от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), цитирани от БНР.

Това са част от мерките, които ще бъдат обсъдени в понеделник, на срещата на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

АИКБ ще настоява и за еднократна компенсация в размер на 1 000 лв. за самонаети, за микропредприятия с до 10 служители и независимите работещи и артисти.

От Асоциацията искат да започне работа по възстановителен план, който да начертае пътна карта пред икономиката за излизане от кризата, както правят в редица страни с по-голям БВП, но и с по-големи поражения от заразата.

Ето какво още други предложения имат от АИКБ:

– Отлагане на ДДС върху неплатените фактури за периода от обявяване на извънредното положение до неговата отмяна. – Отпадане на осигурителна вноска за сметка на работодателя за всеки работник. – Мерки за насърчаване на туризма, касаещи облекчен визов режим и възстановяването на работния процес в малките семейни хотели и ресторанти. – Индустриалците ще искат и промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар