Бай Тошо:Ако не бяха социал- комунистите в България, нямаше да има осми Март

в Бай Тошо/България

Бай Тошо:Ако не бяха социал- комунистите в България, нямаше да има осми Март

Бай Тошо: Честит празник мили Другарки….
Ако не бяха социал- комунистите в България, нямаше и да помиришете за този празник мили другарки, които след демокрацията се превърнахте в госпожици и дами ! Когато бях дете, този празник се честваше от достойни, работливи и верни на мъжете си жени, които отглеждаха децата си с любов и грижа и се стремяха да им подсигурят добро бъдеще, образование и живот, разбира се с помощта на социалистическа България! Жени с чест, достойнство, морал, възпитание, притежаващи всички качества, за да бъдат наречени с думата жена! Честит празник на всички истински жени, но в това число не включвам надуваемите и силиконови мутреси, възпитани от демокрацията- SORRY …

„След Октомврийската революция в Русия, от името на българските участнички във Втората международна конференция на жените-комунистки през 1920 г. в Москва, Ана Маймункова препоръчва Осми март за Международен ден на жената. През 1965 г. 8 март е обявен официално като неработен ден и празник на жената в СССР.
През 1965 г. 8 март е обявен официално като неработен ден и празник на жената в СССР. И днес денят е неработен в Русия.

В България Осми март първоначално се отбелязва с беседи в тесен кръг на социалисти през 1911 г., а през 1915 г. е първото публично честване.

Като общобългарски празник Осми март започва да се празнува след 9 септември 1944 г. Отначало по предприятия, заводи, учреждения се правят събрания, на които се отчита приносът на жените в производството, културата, науката и обществения живот. След 1960 г. честването взема особено широки размери и става любим празник на жените от всички възрасти.“
Автор: Ива Ивата

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар