Бай Тошо: Как щеше да изглежда България сега, ако беше останал Социализма?

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: Как щеше да изглежда България сега, ако беше останал Социализма?


Бай Тошо: „Ами щяхме да сме към 10.5 милиона души, щяхме да имаме две атомни централи, половината от колите щяха да са закупени нови. Щяха да работят две рафинерии и да бъдат наши. Щяхме да имаме силна, 100 хилядна армия и още 2 милиона обучени мъже да държат оръжие готови за мобилизация, всички да ни имат уважението!“ Всички пътища вече щяха да асфалтирани с качествен асфалт.

Селата и малките градове нямаше да са пусти. А заводите щяха да произвеждат нужното ни и да изнасяме за Европа. Всички щяха да имат жилища собствени, а не на банките. Нямаше да има големи хранителни вериги освен държавните с храна по Български Държавен Стандарт.

А продукцията на земеделските производители щеше да е на пазара с приоритет като само банани щяхме да вкарваме дето се казва. Здравеопазването пак щеше да е безплатно, а образованието на ниво. За да произвеждаме отличници, които да се превърнат в подготвени работници нужни на заводите.

Токът и водата щяха да са евтини, а бензинът щеше да е родно производство от рафинериите, които внасят петрол от арабският свят и Русия, но със стокообмен щяхме да изнасяме оръжия, агнета и консерви. Нямаше да има гладни и бедни и никой нямаше да иска да ходи на бригади в чужбина.

Да, ама националните предатели не позволиха да се случи това. Пътища нямате, а болниците търгуват, храната е с неясен произход и качество, а децата ви са функционално неграмотни и отиват да робуват в чужбина. Дали си отядохте на банани незнам, но знам, че държавата е зле, а народът гладува и тихо във Фейсбук само негодува.

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар