Бай Тошо: По времето когато нямаше бензин и хляб

в Бай Тошо/България

Бай Тошо: По времето когато нямаше бензин и хляб


По времето когато у на нямаше бензин и хляб и всичко бе в дефицит, когато токът спираше, а пред магазините се вихреха опашки хората бяха пак далеч по-покойни, защото имаше държава. Имали сме кризи създадени от външни влияния над малка България, но сме ги преодолявали, защото в основата и населението бе подготвено с пълни мазета консерви , туршии, лютеници и компоти, във всяка къща имаше дърва и брашно и газените лампи бяха винаги заредени, но нямаше този стрес в населението имахме най-голямата и най-модерната подготвена армия на Балканите, имахме Държавна Сигурност, която стриктно следеше какво се случва в страната, но с грижа за хората и страната ни.

Сега какво имате магазини пълни със съмнителни храни, а пари нямате, армия имате ли, а системата вместо да ви спасява скандирате, че ви убива? На времето всеки дом имаше спестявания не само в хранителни запаси в големи количества, а и пари във банката дето се казва бели пари за черни дни, че дойдоха тези черни дни над Българският народ и не свършват, а парите в банката отдавна вършиха май? Държавата е изпадала в кризи, но не породени от липса на компетентност, а защото държавата ни бе твърде малка за да се противопоставя на големите империалистически сили.

Днес кризата е само в главите ви, ако живеете на село и имате градина можете да си произведете всичко нужно за изхранването си, ако имате и животни вече имате да храните и тези в града, селото ни е спасявало, запомнете това! Демографката криза е, защото нямате сигурност за да правите семейно планиране, а селото може да ви даде тази сигурност, а децата са най-голямото богатство на една страна стига и от малки да бъдат социално ангажирани с вашето стопанство, а ако се чувствате капиталисти правете повече деца – повече безплатна работна ръка като това повече реколта и повече доходи.

Бай Тошо: Имали сме периоди на криза и купонна система за хляб и бензин! Вярно е, както е вярно, че хората си хранеха прасетата с качествен мек и топъл прясно изпечен хляб. Сега не знаете какво ядете, а се чудите защо сте болни и мрете, а децата ви работят не за семейство и родина, а робуват на чужбина.

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар