Бай Тошо: След изборите кървави протести ще принудят Радев да обяви Военно положение!

в Бай Тошо/България


Президентът Радев е върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България в мирно и във военно време.

По закон и Конституция, но всички виждаме как Президентската институция се омаловажава от Борисов и компания. Виждаме, че за тях няма закон нито конституция.

Аз Бай Тошо Ви казвам едно – нека да разиграем една постановка, ако Борисов пак открадне вотът на хората и подмени и фалшифицира изборите при видимо неодобрение от народа какво следва? Протести и затягане на мерките, но в един момент гражданските протести може да се превърнат в гражданско неподчинение, а това си повод на Румен Радев да обяви извънредно военно положение с цел запазване на сигурността в страната: „Той назначава и освобождава висшия команден състав на въоръжените сили и удостоява с висши военни звания по предложение на Министерския съвет. При военен конфликт или война президентът на републиката има конкретни правомощия, чрез които се гарантират националната сигурност и териториалната цялост на държавата. Той обявява положение на война при въоръжено нападение срещу страната или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения, при военно или друго извънредно положение, когато Народното събрание не заседава. В тези случаи парламентът се свиква незабавно на заседание, за да се произнесе по решението. Държавният глава координира външнополитическите усилия за участие в международните организации и структури за сигурност”.

И така на практика ние не говорим за преврат нито подбуждаме към насилие или не дай се Боже гражданска война, а ние разиграваме една хипотеза от която Борисов не може да избяга.

Когато Изборите минат най-вероятно самите резултати ще покажат възможно ли е да се случи това. Президента се ползва с най-големият рейтинг в страната и народът ще го подкрепи, ако той поведе война срещу мафията и хунтата.

Затова време е за едни честни избори и народът да отсъди кой ще управлява?И докато Борисов с репресии и рекет властва над народният страх този страх живее в него.

По време на такова извънредно военно положение действат военните закони, които са далеч по-строги и скоро най-вероятно ще има много осъдени политици за своите действия или бездействия както казвахме ние „в името на народа виновен”!

Бай Тошо: Излезте и гласувайте за да не се налага да излизате да се бунтувате!

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар