Бивш шеф на летище „София“ става началник на ключова позиция

в Новини

Временно изпълняващ длъжността главен директор на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГД ГВА) към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията става Христо Щерионов, който е бивш шеф на летище „София“. Той заема поста, след като досегашният шеф на ГВА Станимир Лешев загина при пътен инцидент в Румъния.

Щерионов завършва пълния висш курс на обучение във ВНВВУ "Г. Бенковски", специалност "Инженер по експлоатация и ремонт на летателни апарати" през 1986 г. Работи на летищата Безмер, Крумово, Божурище, като заема последователно длъжностите старши техник в авиационна ескадрила, борден инженер на вертолет Mи-8, заместник-началник по техническата част.

На летище София постъпва през 1992 г. От 1999 г. е заместник-директор по безопасност на експлоатацията и аварийно спасителната дейност. От 2008 г. е последователно заместник-директор и директор на дирекция "Летищно осигуряване на полети". От 26 юни 2013 г. до февруари 2017 г. е изпълнителен директор на "Летище София" ЕАД, а след това за кратко е директор и на летище „Пловдив“.

ГД ГВА е агенцията, която издава всички разрешителни в страната, свързани с гражданската авиация и лицензите за въздухоплавателни средства, за авиокомпании, разрешителните за полети и всичко, свързано с гражданската авиация.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар