Борис Джонсън обеща Брекзит до 31 януари

в Свят

Ще осъществим Брекзит навреме, до 31 януари, без никакви "ако", "но" или "може би". Това обеща британският премиер Борис Джонсън след голямата победа на консерваторите на предсрочните парламентарни избори.

Джонсън отбеляза, че резултатите от изборите означават, че вече няма опасност от втори референдум за Брекзит, предаде Би Ти Ви. Според последните данни от вота във Великобритания консерваторите получават 363 места в парламента от общо 650. Това е мнозинство от 78 места. Лейбъристите получават 203 места, а либералдемократите – 11.

Партията за Брекзит не взима нито едно място, а Шотландската национална партия – 48. В парламента влизат още Партията на зелените с 1 място и Уелската партия с 4. Американският президент Доналд Тръмп беше един от първите световни лидери, които поздравиха Борис Джонсън за победата.

Българският премиер Бойко Борисов също поздрави Борис Джонсън за изборната победа в Обединеното кралство. „Провели сме преговори, знаем како трябва да се случи до 31 януари и следващата година ще бъде времето, през което ще се отрегулират взаимоотношенията с Великобритания. Това е добра новина“, коментира министър-председателят.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар