Борис Джонсън очаква обяснение от Русия за Навални

в Свят

Британският премиер Борис Джонсън очаква от Русия обяснение за отравянето на опозиционера Алексей Навални, предаде „Ройтерс”.

По-рано днес германското правителство обяви, че Навални е бил отровен в Руската федерация с нервен агент от групата на „Новичок”. Резултатите от военната лаборатория, извършила тестовете, са категорични.

„Възмутително е, че е използвано химическо оръжие. Руското правителство сега трябва да обясни какво се е случило на г-н Навални. Ще работим с нашите партньори за въздаване на справедливост”, написа Джонсън в Туитър. Само преди две години във Великобритания беше използвано същото химическо оръжие при отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. Атаката в Солсбъри беше извършена от руските служби.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар