Захарова изкара Русия жертва в опита за убийството на Навални

в Свят

Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова изкара Русия жертва в случая с Алексей Навални, твърдейки, че това е поредната информационна кампания срещу страната, предаде ТАСС, позовавайки се на нейни думи пред „Россия-1”.

„Вместо задълбочено разследване и съвместна работа, чиято цел да е да се получи истински резултат… нашите партньори предпочитат публичните изявления. Всичко това се превръща в поредната информационна кампания срещу Руската федерация”, каза Захарова.

Тя каза, че Русия не е получила материали от Германия относно ситуацията с Алексей Навални. По-рано днес германското правителство обяви, че Навални е бил отровен с нервен агент „Новичок” в Русия. Канцлерът Ангела Меркел посочи, че Навални е станал жертва на опит за убийство и руското правителство трябва да даде отговори. В момента Навални е лекуван в берлинска клиника. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък заяви, че преди транспортирането му в Германия, в организма на опозиционера не са били открити следи от отровни вещества.

Има категорични доказателства, че руският дисидент Алексей Навални е отровен с невропаралитичен агент от групата "Новичок". Това обяви днес говорителят на германското правителство Щефен Зайберт. По думите му това е било установено с токсикологичен тест, извършен в специална лаборатория на Бундесвера, германските въоръжени сили. "Шокиращо е, че Алексей Навални е станал жертва на нападение с нервнопаралитичен агент в Русия", се казва в изявлението на Зайберт.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар