България: 36% от фирмите са прекратили работа заради пандемията

в Новини

Според Българската стопанска камара кризата с коронавируса е причина 36% от фирмите у нас да прекратят работа заради пандемията, а 42% от дружествата, основно в сферата на туризма и ресторантьорството, са пристъпили към съкращения, информира NOVA.

За да запазят бизнеса си – 23 процента от дружествата са преминали към онлайн продажби, а 19 на сто са насочили производството си към нови продукти или пазари.

По-малко от половината предприятия са се възползвали от антикризисните мерки в подкрепа на бизнеса. С най-голяма популярност се ползва „60 на 40".

27 процента от анкетираните са прибегнали до безвъзмездна помощ от 3 до 10 000 лева. За близо 30% от предприятията мерките са или неприложими или неизвестни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар