Великобритания ще използва ваксината на Оксфордския университет

в Свят

Обединеното кралство започва да имунизира с ваксината на Оксфордския университет срещу COVID-19 от 4 януари, съобщи Ройтерс, като цитира вестник "Сънди телеграф", който се позовава на изготвени от британските министри планове.

Правителството се надява през следващите две седмици да постави на 2 милиона души първата доза ваксина – или от тази на Оксфорд, или от тази на "Пфайзер", посочва изданието, цитирано от БНР.

Ваксината на Оксфорд и компанията "Астра Зенека" се очаква да бъде одобрена от медицинските регулатори до дни, допълва вестникът. През изминалото денонощие Великобритания е регистрирала 210 нови смъртни COVID-случая, броят на потвърдените случаи на коронавирус за изтеклите 24 часа е близо 35 000.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар