Няма вече чакащи български тирове

в Свят

Няма вече чакащи български тирове в Дувър, Великобритания. На българските шофьори на тежкотоварни превозни средства са били направени задължителните тестове за коронавирус, след което са преминали през Дувър и са напуснали Великобритания, съобщиха от Министерство на външните работи.

На 22 декември 2020 г. френското правителство отвори границите си за влизащи от Великобритания граждани. Поради появата на новия щам на коронавируса всички пътуващи трябва да представят антигенен или PCR тест с отрицателен резултат, което може доведе до забавяне на преминаването на границата.

Летище „Менстън” в Кент бе превърнато в импровизиран паркинг за чуждестранните товарни камиони, чакащи да преминат границата. Към 23 декември 2020 г., когато завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев се срещна на летището с група български шофьори, там имаше общо 3750 чуждестранни камиона. По информация на посолството ни в Лондон, към момента в „Менстън” вече няма чакащи тирове, включително и български.

Британският министър на транспорта Грант Шапс е посочил, че към 26.12.2020 г. в област Кент от общо 15 526 теста за коронавирус са налице само 36 положителни резултата, които представляват едва 0,23% от извършените тестове. Напомняме на всички български граждани, пребиваващи във Великобритания, че е необходимо стриктно да спазват наложените местни ограничителни мерки, както и да не предприемат пътуване, освен ако не е на основание стриктно изброените изключения от британските власти. Нарушителите на мерките във Великобритания подлежат на високи глоби. Кадрите са от чакащите камиони на летище „Менстън“ от 25 декември 2020 г. и празната вече писта на 26 декември 2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар