В Русия разработват нова мина

в Свят

В Русия разработват нова мина. Изпитанията трябва да се проведат до края на 2020 г., съобщи ТАСС.

Концернът "Техмаш", който е част от руския отбранителен концерн "Ростек", трябва до края на 2020 г. да разработи многофункционална мина PTM-5 и касетъчна мина KPTM-5, способна да се бори с танкове, БТР-и и пехота, Това заяви за ТАСС изпълнителният директор на концерна Владимир Лепин.

През февруари Игор Смирнов, генерален директор на Научно-изследователския инженерен институт АД (НИИИ, част от Техмаш), разказа пред ТАСС за началото на доставките към войските на друга новост на "Техмаш" – самоликвидиращата се хуманна мина ПОМ-3.

В изследователския институт е разработена противопехотна раздробена мина ПОМ-3. Боеприпасите са по-нататъшно развитие на линията от противопехотни мини, предназначени да създават минно-експлозивни бариери по пътя на вражеската пехота.

ПОМ-3 се поставя за определено време, след което тя "се самоунищожава или самодеактивира". Преди това минните полета стояха, докато сапьорите не ги изчистят.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар