Обвинение: Грета Тунберг лъже!

в Свят

В 21-ви век снимките в интернет не са най-достоверният източник и не трябва да им се вярва много. По този повод избухна разпра между Грета Тунберг и немските железници.

Шведската активистка беше обвинена в лъжа от Deustche Bahn за думите, че е пътувала в претъпкан влак.

Тийнейджърката пусна снимка в Twitter, на която тя е седнала, обградена от куфари и чанти, гледайки замислено през прозореца на немския влак, докато се вози към мястото, където живее.

"Пътувам в претъпканите влакове през Германия. Най-после на път за дома", написа тя.

Traveling on overcrowded trains through Germany. And I’m finally on my way home! pic.twitter.com/ssfLCPsR8o

— Greta Thunberg (@GretaThunberg) December 14, 2019

Отговорът на Deustche Bahn дойде мигновено, които опровергават думите ѝ, като казват, че Грета се е возила в първа класа между градовете Касел и Хамбург.

„Щеше да е също толкова добре, ако бяхте казали колко приятелски настроен и компетентен е екипът ни, който се грижеше за вас на мястото ви в първа класа“.

Ouch… German Rail responding to Greta tweet: "Thank you for travelling with Deutsche Bahn… It would have been nice had you acknowledged how well and competently our team treated you in your First Class seat." … 🍿🍿🍿 pic.twitter.com/hVInNJAZ5H

— Peter R. Neumann (@PeterRNeumann) December 15, 2019

В Twitter се появиха постове с нападки срещу германски политици, които неглижират обществения интерес като строят магистрали, а не благоустрояват железниците, които вредят по-малко на околната среда. Отговарят им все по-яростни противници на Грета, които вече имат в ръцете си доказателство, че не всичко, което младата шведка казва, е истина.

Някои от хората даже подчертават, че от снимката на Грета се вижда ясно, че влакът не е препълнен, щом има място за целия багаж и самата нея на пода, а и наоколо не се виждат никакви други хора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар