Георги Марков: Мангъров, президент! Ще ни спаси от чумата с аспирин! Първи в света ще спечелим войната с вируса

в България

Първи в света ще спечелим войната с вируса.

С главникомадващ като Мангаров бодро ще запеем Viva la Vidа, с ирония коментира депутатът.

„Мангаров, президент! Приятели, догодина по това време ще гласуваме за президент. Факир ни трябва! А ние го имаме – Мангаров. Ще ни спаси от чумата с аспирин. Първи в света ще спечелим войната с вируса. С главникомадващ като Мангаров бодро ще запеем Viva la Vida“.

Това написа във фейсбук депутатът Георги Марков, цитиран от Флагман

Ироничен пост за прочутия инфекционалист пусна и математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков: „От днес ако хванете ковид, има шанс да попаднете на Мангъров, който да ви лекува. Ако другите причини да спазвате мерките, не ви стигат, ето ви още една: Безобразие! Подигравка! Локдаун веднага! Носете маски!“

Доц. Мангъров предизвика гнева на проф. Балтов с тезата си, че контактните не трябва да се карантинират. На брифинга на НОЩ инфекционалистът обяви: „Най-доброто е, че страната не се затвори и няма изгледи това да се случи“.

Спродед математика Велков обаче ще се стигне до локдаун. „Това е неизбежно. Въпросът е кога. Колкото повече чакаме, толкова повече ще са пораженията“, смята той. Велков е категоричен, че е трябвало „да изготвим приложение, което да проследява карантинираните, както направиха във Финландия и част от азиотските страни, за да се контрролира пандемията.“

„Запътили сме се към хуманитарна криза, ако не вземем мерки“, предупреждава Петър Велков.

Източник: Флагман

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар