Гръцките учители протестират срещу видеозаписите

в Свят

Гръцки учители излязоха на протест пред парламента срещу законопроект в образованието. Учителите считат, че видеозапис на уроците нарушава личните права на децата, предаде БНР.

Синдикатът на преподавателите в Гърция отхвърля основни разпоредби в законопроект, който променя условията на преподаване на всички образователни нива. Днес министърът на образованието Ники Карамеос представя пред парламента промените в образователната система.

Те включват сливане на училища, ежегодно оценяване на учителите, промени в броя на учениците и видеозапис на уроците в училище за децата, които нямат възможност да посещават занятията. От тази седмица в училище се върнаха само абитуриентите, а от следващата седмица се възстановява учебния процес за всички ученици без началното образование.

По време на обсъждането в парламента синдикатът на работещите в образованието организира протестна демонстрация пред парламента. Учителите искат промени в проектозакона. Опозиционните партии направиха изявление в подкрепа на исканията на учителите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар