Държавните служители в Гърция се връщат на работа

в Свят

От началото на следващата седмица се очаква 70 процента от държавните служители в Гърция да са на работните си места, предаде АНА-МПА.

В тази връзка министърът на вътрешните работи Такис Теодорикакис издаде разпоредби за спазване на безопасни условия на труд в условията на постепенно връщане към нормален ритъм на работа. Според разпоредбите на министерството при необходимост в службите могат да се завърнат и до 100 процента от работещите при спазване на разстояние между работните им места от поне 1,5 метра.

И през следващата седмица ще е в сила плаващото начало на работното време съответно в 7, 8 и 9 часа сутринта, за да се избегне струпването на много хора едновременно в градския транспорт. В случаите, в които служителите идват на работа с лични автомобили или пеша, се позволява работното им време да се запази такова, каквото е било преди началото на пандемията.

Разпоредбите не се отнасят до полицията и въоръжените сили, работещите в образованието и в здравеопазването, както и в структурите на министерството на миграционната политика. В Гърция заразените с коронавирус за 2700, а починалите от COVID-19 са 151.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар