Зеленски не прие оставката на премиера

в Свят

Украинският президент Володимир Зеленски отказа да приеме оставката на премиера Олексий Хончарук и каза, че иска да му даде втори шанс на този пост, предадоха световните агенции.

Зеленски каза, че сега не е време за трусове в политическата и икономическата ситуация в страната. Президентът обаче не изключи кадрови промени в правителството.

Президентът призова премиера да оптимизира заплатите на висшите правителствени представители. Изплащането на значителни бонуси на тези представители породи през последните седмици скандал в Украйна."Такива заплати не може да има в Украйна при настоящото състояние на нашата икономика", заяви Зеленски.

Вчера премиерът Хончарук обяви, че подава оставка, след като медии разпространиха приписвани на министър-председателя изявления с критики срещу президента Зеленски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар