Макрон: ЕС промени ли нещо за сърбите

в Свят

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че е против отваряне на преговори за членство в ЕС преди реформиране на процедурата по присъединяване съобщи France 24.

Според него Франция не е единствената страна, която се противопоставя на подобно решение. По-рано страната блокира даването на дата за преговори с Албания и Северна Македония. „Смятам, че процедурата по преговорите е твърде бюрократична. Можете да попитате сърбите, дали нещо там се е променило, след като започнаха преговори? Мисля, че няма подобно нещо. Мисля, че преди всяко следващо отваряне на преговори, трябва да има реформа на процедурата“, заяви Макрон.

Според него с по-голям брой членове, за ЕС ще е трудно да функционира. Той подкрепи закрепването на Западните Балкани към Европа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар