НА КОСЪМ ОТ ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ В ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ

в България

НА КОСЪМ ОТ ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ В ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ


Днес около 19 часа две пътнически композиции на жп гара Карлово бързият влак Бургас-София е навлизал в гарата, когато срещу него на коловоза се оказал друг пътнически влак, на косъм от страшна ж.п катастрофа със стотици жертви и десетки ранени. Какво става в железниците? Защо двата влака са се озовали един срещу друг и в един същи коловоз?

Кой е виновен Национална компания “Железопътна инфраструктура“ или БДЖ? Всички знаем, че експлоатацията на железопътната инфраструктура се ръководи от НКЖИ. Преди две години Пловдив беше на косъм нещо по-голямо от Хитрино заради композиция пълни цистерни след като товарен частен влак дерайлира. Оказва се, че композицията превозва цистерни със запалими вещества и е собственост на „Булмаркет“ – фирмата, станала печално известна с трагедията при жп катастрофата и последвалия взрив в Хитрино през 2016 година.

Инцидентът на гарата в Пловдив е станал първоначална информация е имало проблем с входната стрелка. За щастие извън жп линиите бяха само първите три вагона и слава на Бога,че не се подпалиха защото от Пловдив едва ли щеше да остане нещо. Влакът превозваше 5 пъти повече от огромните цистерни на Хитрино , които вероятно бяха пълни с гориво. За щастие пострадали при инцидента няма, но единствено трябва да благодарим на Господ, че нямаше взрив или запалване. Какво стана след разследването установиха ли причините за инцидентите? Кой стои и ръководи железниците вече години? През 2017 г. президента Румен Радев назначава Христо Алексиев, тогава Председател на Управителен съвет на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ за служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. След изборите правителството на Бойко Борисов връща служебният министър на транспорта Христо Алексиев който беше спрял концесията за летището и върнат, като председател на УС на най-голямата държавна фирма с на 12 хиляди служители в България. Като служебен министър на Христо Алексиев, заместник е сегашният служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров знаем, че е протеже на Христо Алексиев.

Нели Андреева зам-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията с ресори транспортна политика в железопътния и морския транспорт, Концесии и контрол върху дейността на търговските дружества и държавните предприятия в железопътния и морския транспорт и дирекция „Координация на програми и проекти“.

Познайте на кой е протеже, естествено на Христо Алексиев и Генерален директор на НКЖИ Красимир Папукчийски. Свидетели ли сме, на безотговорното поведение на тези държавни ръководители не желанието да работят с неправителствени организации намаляването на набезите и загуби от милиони лева годишно в железниците и винаги обвиняват ромите за всичко. Защо ръководството на НКЖИ и БДЖ Любен Нанов който е управител на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД спряха програмата за намаляването на набезите в железниците на Националния съвет на ромите в България?

Много ясно нали трябва фирмата за поставянето на счупените стъкла на влаковете за милиони да получи обществената поръчка и и за хилядите тонове кабели. Питаме се как служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 2017 Христо Алексиев. човек на президента Румен Радев остава на в най-голямата държавна Национална компания „Железопътна инфраструктура“ с милиарди годишни проекти и обществени поръчки под ръководството и правителството на Бойко Борисов?
Петко Асенов Вицепрезидент на Световната ромска организация Главен комисар на ромите в България Председател на Национален съвет на ромите в България

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар