Стефан Пройнов: Знаете ли защо тази монета е уникална?

в България/История

Стефан Пройнов: Знаете ли защо тази монета е уникална?


Стефан Пройнов: Монетата ми е подарък от Костадин Везьов – колекционер номер едно не само в България, но и в цял свят не според мен само, а и според NGC: Coin Grading – Numismatic Guaranty Corporation. Защо е уникална ли, ами защото в нея има парченца душа и сърце. Това, което направи този човек и прослави България в целият нумизматичен свят никой не успявал да направи в цялата Българска история, а някак си медиите не обърнаха внимание на това.

Аз обаче имах честта да се срещна с него и да погледна в очите му да усетя душата му да бъда заразен с патриотизмът му и с родолюбието на което се е посветил. За мен е чест да стисна ръката му, а той застана с целият си авторитет зад мен и ми вдъхна надежда, че докато има такива Българи има надежда за възраждането на майка България, докато носим частица от България където и да се намираме България е жива.

Днес вече нося тази монета в портфейлът си и всеки път когато си извадя портфейла се сещам за този Българин прославил България. Казвам се Стефан Пройнов и не разбирам от нумизматика отвън океана, но няма да се моря да ви разказвам за Българинът Костадин Везьов, защото той не е само нумизмат, който прослави родината ни.

Той не е само гордост за нацията ни, той е вдъхновение за цялата нумизматична общност освен за тези, които завиждат, но завистта е в тях и те никога не биха се зарадвали ни на чуждият успех, нито на своят, защото завистта е покварила умовете им.

Някой хора ще кажат, че държа просто сребърен долар в ръката си, но аз усещам пулсът на сърцето му и надушвам страстта, с която е търсен, намерен и купуван ароматът на надеждата какъв грейд ще му дадат и как като парченце от пъзел е запълнило някога мястото в картината наречена колекция.

Казвам се Стефан Пройнов и за мен е чест и привилегия да се похваля, че Господ Бог ми даде силата да се докосна до този голям човек.

И докато медиите в България ви занимават с глупости аз леко по-леко ще разкривам по малко от душата му, душа изпълнена с патриотизъм! Внимавайте, патриотизмът е заразен!
Благодаря ти, че ми позволи да докосна душата ти.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар