Нетаняху отстъпи! Следват избори

в Свят

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се е съгласил в неговата партия "Ликуд" да има вътрешни избори за лидер, съобщи негов говорител, цитиран от ДПА.

Гласуването ще се състои в срок от шест седмици, но не преди 11 декември, докогато израелският парламент трябва да се разпусне, каза говорителят Ели Казан.

Миналата седмица главният прокурор на Израел обяви, че към Нетаняху ще бъдат предявени обвинения във вземане на подкуп, измама и злоупотреба с доверие. Въпреки това премиерът се надява отново да спечели лидерския пост в "Ликуд".

Натискът срещу Нетаняху се засили заради неуспеха му да състави правителства след два парламентарни избора тази година, което вкара страната в политическа парализа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар