Плащаме нови 100 милиона лева за новите самолети F-16

в България

Нови 100 милиона ще плати България за „нова инфраструктура“, за да могат да кацат и излизат новите самолети от САЩ, които правителството на Борисов плати.

Това стана ясно от думите му, макар да не посочва за каква „инфраструктура“ става въпрос, пише Petel.bg

Ето и съобщението му:

„Осигурихме 100 милиона лева във връзка с геостратегическата сделка, която направихме с американското правителство за купуване на новите самолети F-16 Block 70.

Отпуснатите средства са предназначени за осигуряването на необходимата инфраструктура за излитането и приземяването на многоцелевите самолети.

Тази инфраструктура ще се ползва и от сега съществуващите бойни самолети във ВВС.
Модернизацията на Въоръжените сили е ключов дългосрочен приоритет за България.

Договорите за доставка на самолетите F-16 Block 70 са не само важна част от нея, но също осигуряват индустриално сътрудничество, което ще допринесе за дългосрочното икономическо развитие на България и за конкурентоспособността на страната ни в тази сфера.“

Осигурихме 100 милиона лева във връзка с геостратегическата сделка, която направихме с американското правителство за купуване на новите самолети F-16 Block 70. Отпуснатите средства са предназначени за осигуряването на необходимата инфраструктура за излитането и приземяването на многоцелевите самолети. Тази инфраструктура ще се ползва и от сега съществуващите бойни самолети във ВВС.Модернизацията на Въоръжените сили е ключов дългосрочен приоритет за България. Договорите за доставка на самолетите F-16 Block 70 са не само важна част от нея, но също осигуряват индустриално сътрудничество, което ще допринесе за дългосрочното икономическо развитие на България и за конкурентоспособността на страната ни в тази сфера.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 26 август 2020 г.

<

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар