Правителствена болница има само в Северна Корея

в България

По Конституция хората имат еднакви права.

Достъпът до здравеопазване трябва да е еднакъв за всички.

Защо управляващите трябва да си имат болница?! Да не сме в Северна Корея, където има такава болница?!

Това попита риторично пред Lupa.bg д-р Николай Болтаджиев по повод идеята болница „Лозенец” да стане отново правителствена.

„Не може в една определена болница да се наливат средства. Нали всички сме равни и осигурени?!”, критикува медикът.

Той предложи да се направи обществена поръчка за болница, която да лекува чужди делегации, посланици и пр. Така всички лечебни заведения ще могат да участват в конкурса и да се избере най-добрата болница.

„Не знам дали болница „Лозенец” ще я направят отново правителствена. Може да се спрат на друго здравно заведение”, допусна лекарят.

Кабинетът реши с поправки в закона да се сдобие с болница. Тя ще се финансира от държавния бюджет. Ще осигурява и лекари при пътувания у нас и в чужбина на президента, вицепрезидента, председателя на Народното събрание, министър-председателя и главния прокурор. Медици ще има и за чужди делегации, и за пленарните заседания на Народното събрание. Не са разписани обаче критерии, по които болницата ще бъде избрана.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар