Ревизоро: Искат вода, ама искат и парно, и работа, и въздух, хайде стига

в България

Смущаващ дебют с изявление пред камерите направи новият екоминистър Емил Димитров, наричан Ревизоро и Язовиро.

В Перник, където е роден, той заяви пред журналистите:

„Ама искат хем парно, хем вода, и работа искат, и въздух, хайде стига“.

Според кмета Владимиров, също нов, има „дългосрочни мерки“, за които „тепърва ще се вземат мерки за тяхното изграждане“, въпреки че язовир Студена и градът са в „бедствено положение“, т.е. никаква вода няма да има – 1 млн. кубика се оказва само утайката. Тепърва ще се прави ремонт на пречиствателната станция, който „може и да започне до 2 седмици“, както обяви кметът. „Всичко съгласувам с премиера и с регионалния министър“, неколкократно обяви новият екоминистър, за да си измие ръцете, като прехвърли вината на колегите си в правителството.

„Възможни са няколко варианта – има и по-добри, има и по-лоши. Решава премиерът“, неуспокоително обяви Ревизоро – Язовиро.

„Утре ще го разберем, помолиха ме да го поканя. Той самият е автор на част от това решение“, сензационно обяви министърът.

„Язовирът замръзнал, вчера обиколих много язовирчета, дето никой не вдига аларма, че били замръзнали“, удивително добави Димитров, който вметна, че от хидролози бил чувал и за велика либийска река. Нито министърът, нито кметът обясниха какви изобщо варианти има. Владимиров все пак даде идея като каза, че „кризата ще продължи или няколко месеца, или няколко години“.

Според него до април щяло да има вода поне за няколко часа на ден, сочели разчетите на ВиК – Перник, което остана без работници и е с шеф – младежки лидер на ГЕРБ в Радомир. Така наричат тинята , течаща от чешмите на хората. Ревизоро не даде ясен отговор и по въпроса ще има ли мораториум върху вноса на боклук. Щял да се замисли да издава ли разрешения, понеже на премиера не му харесвало.

После той каза, че регионалните структури на екоминистерството сами издавали разрешенията, та и с това нямал общо. Но се замислял дали да не посъветва подчинените си да се въздържат от издаване на лицензи.

Източник: 19min.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар