През Комунизма когато някой ветеран влезеше в автобуса му правеха място да седне, а днес ветераните си продават ордените за да си купят хляб немили-недраги

в Бай Тошо

През Комунизма когато някой ветеран влезеше в автобуса му правеха място да седне, а днес ветераните си продават ордените за да си купят хляб немили-недраги През Комунизма имахме армия най-голяма на Балканите, имахме и държавна сигурност, които бдяха за безопасността на хората. И всички ние бяхме в безопасност.

Днес скандирате „системата ни убива“ и тя ви убива вместо да се грижи за вас. През Комунизма изграждаха болници, сега ги затварят, през Комунизма имаше ред и дисциплина, сега мафията управлява като хаоса и безредиците продължават. През Комунизма Бай Тошо: По мое време нямаше камери в хипермаркетите.

Та по мое време имаше големи магазини, в които нямаше голям асортимент, но всички стоки бяха качествени и проверени както се шегувате сега, че единственото, което може да се счупи в мелачката за месо е масата за която е захваната та защо нямаше камери за наблюдение и охрана в магазините ли, ами никой не крадеше, нямаше престъпност, защото моралът и възпитание самовъзпираха всеки.

Стандартите на общността, които днес ви ограничават тогава бяха на високо ниво и не се налагаше държавата да харчи ресурс в тази посока. Защото само мисълта „ами хората какво ще кажат“ бе достатъчна да бъде възпрян всеки мерак.

Личният пример бе на ниво, а възпитанието в тази посока бе от най-ранна възраст. Още бабите на село говореха на децата в детската градина също и така израстваше поколение след поколение възпитано да не краде, да не лъже, да спазва норми за поведение, а обществото не бе развращавано и покварявано, някой теми бяха табу, но днес обаче моделът на подражание се налага по западен модел – децата са агресивни, учат се да убиват от електроните игри, улицата ги учи на престъпност, а наркотиците объркват съзнанието им като добавим и липсата на бабите във възпитанието им, а образованието е на ниско ниво, да не кажа жалко, то какво очаквате? Няма как да има инвеститори, защото те имат нужда от кадри – кадърни кадри, които да работят със сложна и модерна техника.

Липсата на обучени кадри е на всички нива в медицината и в индустрията, но най-много си личи в политиката, защото там влизат хора без история, без да са минали по стълбата на успеха, трупайки опит и познания как работи най-сложната машина – държавата, държавата сте вие! Чудите се защо живеете лошо ли? Чудите се защо живеете бедно ли?

Не се чудете защо сте болни, защото кадърните лекари отиват да работят в чужбина, защото им пука за кариерата им, защото им пука за личната им реализация, а тук остават тези дето не им пука за тях самите, а вие очаквате да им пука за вас.

Каквото посеете това и ще пожънете, а вие посяхте безпросветност и агресия, посяхте липса на морал, законност и правила и затова имате камери и ви следят, защото онези баби сега крадат торбички от магазините и събират кашони от казаните, онези баби сега са принудени да оцеляват понякога прегазвайки онези норми и закони.

Там където няма ред, няма и порядък. Това е, ред и правила ви липсват, а те не се налагат. Корупция и престъпен сговор между бандити и държава.

Скоро ще забравите какво ви отне Демокрацията и никой няма да си спомня, че по мое време всички живееха добре и не се занимаваха с политики, а с щастието на семейството си, всички ходехте на море и планина и имахте лични коли и къщи, но сега имате заеми, а не спестявания не че и по мое време не крадяха, но имаше за всички като сега само малцина са облагодетелства, а за другите камери навсякъде!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар