Фалшификати в интернет

в България/История/Новини


Поредната работилница за фалшификати бе разбита в България.
Случай на фалшифициране на културно-исторически ценности и предлагането им за продажба разкриха русенски полицаи. Работата е продължила няколко месеца, информират от Областната дирекция на МРР.

До момента е изяснено, че 48-годишен русенец предлагал за продажба в интернет платформа копия на артефакти, които представял като автентични културно-исторически ценности. Реално предлаганите стоки били собственоръчно изработени от него репродукции. При изработката мъжът бил подпомаган от 71-годишния си баща.

Вчера са извършени претърсвания в няколко имота, откъдето са иззети са множество инструменти, заготовки и други предмети. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура – Русе.

Лицето е търгувало и с антични предмети и монети и покрай тях е пласирало фалшификатите, предлагайки ги за оригинали на по-ниски цени така на практика негов съюзник е алчността на търговците и той е извършвал измама с цел лично облагодетелстване. Браво на Българките власти, по случаят се води следствие.

Виж още: bultimes.info

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар