Развенчаха мита за руските Су-35

в Новини

Руски изтребители Су-35 (Sukhoi Su-35 Flanker-E) трябваше да бъдат доставени на Индонезия. В замяна Руската федерация трябваше да получи палмово масло и други аналогични стоки. Сделката едва ли ще се реализира, особено на фона на последните публикации в индонезийския печат, които изтъкват недостатъците на машината.

„Изтpeбитeлят Cy-35 e нeeфeĸтивeн в cpaвнeниe c пo-мoдepнитe caмoлeти oт тoзи ĸлac бoйни пpeвoзни cpeдcтва”, казва командирът на противовъздушната отбрана на Индонезия Ерис Харианто. Три са основните минуси на Су-35: наличие на пасивен радар, големи габарити и липсата на стелт технология. Също така е нелогично страната да придобива изтребители четвърто поколение, като на пазара вече се предлага пето, коментират анализатори.

Големите размери на машината го правят по-бърз за локализация в небето. И не на последно място машината е твърде скъпа за обслужване. Цената ѝ е близка до тази на американските изтребители от пето поколение. Су-35 се продава срещу 31.6 млн. USD. Цената е обаче преференциална за руските военни. Експертната цена е по-висока. В нея влизат още обучение на пилотите, поддръжка, симулатори, а при договаряне и боеприпаси. Най-скорошната сделка със Су-35 е била с Китай. Страната е поръчала 24 изтребителя за 2.5 млрд. USD, което прави по 100 млн. USD на самолет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар