Русия иска диалог със САЩ

в Свят

Русия е отворена за диалог с цел да бъдат разработени договорености със САЩ за взаимодействие в киберпространството. Това заявява в интервю за руския в. "Комерсант" Андрей Крутских, специален представител на президента Владимир Путин по въпросите на международното сътрудничество в сферата на информационната сигурност.

Крутских оглавява натовареното с тези проблеми новосъздадено управление в руското външно министерство. "Русия винаги е отворена за диалог по свръхактуалната тематика на кибернетичната сигурност с всички заинтересовани партньори, включително САЩ. Тази година забелязваме известни позитивни сигнали от американска страна в рамките на желанието някак поне да бъде подобрен диалогът с Русия независимо от политическата конюнктура. Такива идеи изказа наскоро например новият посланик на САЩ в Москва Джон Съливан", посочва той в интервюто, цитирано от ТАСС.

ado.vbg.slave(9);

По думите на експерта Москва приветства този подход и изтъква пред Вашингтон, че е необходимо да бъде "възстановен нормалният, деполитизиран диалог между Русия и САЩ в областта на международната информационна сигурност".

В отговор на въпрос за предложението на Путин тази година да се проведе среща на върха на петте страни – постоянни членки на Съвета за сигурност, специалистът прогнозира, че ако тя се състои, борбата срещу заплахите в киберпространството и разработването на правила за отговорно поведение на държавите в тази сфера безспорно ще бъдат сред темите на форума.

"Този проблем стои днес доста остро и постепенно все повече държави стигат до разбирането, че той не може да бъде решен без договорености от глобален характер", допълва Андрей Крутских.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар