Словения е готова да затвори границите си

в Свят

Словения е готова да затвори границите си, ако се засили рискът от внасяне на коронавирус. Това каза словенският премиер в оставка Марян Шарец, пише сръбският в. "Политика", позовавайки се на словенските медии.

"Заради разпространението на коронавируса Словения ще затвори границите си, ако е необходимо, и ще въведе мерки според възникналите обстоятелства", каза Шарец пред журналисти. Правителството и здравните институции следят ежедневно ситуацията, свързана с разпространението на коронавируса в Европа и риска от пренасянето му в страната.

Словения ще се отзове на поканата за среща, организирана от италианския премиер Джузепе Конте с колегите му от съседните държави. Според източници на "Политика" словенската армия има готовност да постави някои военни части под командването на службите за гражданска защита в случай на разпространение на коронавируса.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар