Северна Корея нарече Тръмп „изкуфял старец“

в Свят

Американският президент Доналд Тръмп за пореден път си навлече гнева на Северна Корея, която си позволи да го нарече „изкуфял старец“.

След като американският лидер заплаши да предприеме военни действия срещу Пхенян, Северна Корея обяви, че Тръмп трябва да бъде диагностициран, предаде Би Би Си.

Оксфордският речник дава значение на използвания термин „dotard“ като човек в напреднала възраст, който е загубил острия си ум. Северна Корея не за първи път си позволява да обиди по този начин Тръмп – направи го и през 2017 година.

След встъпването си в длъжност Доналд Тръмп заплаши Северна Корея с унищожение заради постоянните ѝ ракетни изпитания. И макар с времето двустранните отношения между Вашингтон и Пхенян да придобиха цивилизован тон, заплахите и обидите не са престанали напълно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар