Скандал! Кой хариза баровски палат в пловдивския Бевърли Хилс – с. Марково, на шефа на РИОСВ-Пловдив Ивайло Йотков?

в България

Скандал! Кой хариза баровски палат в пловдивския Бевърли Хилс - с. Марково, на шефа на РИОСВ-Пловдив Ивайло Йотков?

Компрометираният директор търка наровете през 2020 г. по сигнал за злоупотреби, местни фирми му отчитали чували с кеш на конвейр

Резиденцията, която обитава шефът на РИОСВ-Пловдив Ивайло Йотков, му била армаган от маститата строителна компания “Синид 07”, гласи скандален сигнал до редакцията ни. Според подателите, баровската вила била издигнала снага в пловдивския Бевърли Хилс, както е по-известно с. Марково, т.к. там са адресно регистрирани едни от най-влиятелните и фрашкани с пари родни олигарси. Конкретната локация, на която държавният чиновник се шири, е м. “Захаридево”, номер 43 p, твърдят читателите ни.

Бърза справка в Google Maps показва здание с моделна архитектура и впечатляващо РЗП. Фасадата е издържана в бледо виолетово, подсилено с бели акценти и дувар от ковано желязо. Грижливо окастрената морава, масивната входна врата и перфектно асфалтираният път говорят, че там обитава човек с възможности, далеч надхвърлящи скромната заплата на държавен еколог в провинцията.

Дружеството, за което се твърди, че е поело масрафа по строежа на къщата на Ивайло Йотков, е регистрираната в столичния кв. “Красно село”, бул. “Цар Борис III” 19 фирма “Синид 07” ООД, чийто предмет на дейност е “интериорно обзавеждане, вътрешен и международен транспорт, комисионни, спедиционни и превозни сделки”, откриваме в Търговския регистър.

Как и защо една Софийска фирма би имала интерес да прави толкова щедри подаръци на шефа на РИОСВ-Пловдив, можем само да предполагаме.

През юни м.г сградата на местната екоинспекция осъмна с плакати: “Йотков – слуга на минно-добивната мафия” и “Не посягайте на земите ти, иначе проклети да сте!”. Призивите за оставка на шефа на местното РИОСВ бяха издигнати от Сдружението на „Пчелари и фермери – Червен – Горнослав – Долнослав“. Те поискаха от директора на инспекцията Ивайло Йотков да обяви загубата на правния интерес на инвеститора „Запрянови-03“, който иска да гради кариерата край въпросните населени места. Протестиращите настояха за оставката на шефа на екоинспекцията с мотива, че „обслужва инвеститорския, а не гражданския интерес“.

Пред микрофона на медията ни те изразиха предположения, че Ивайло Йотков е получил крупни суми под масата от лица, имащи интерес кариерата в Горнослав да обсеби плодородните земи на местните хора, унищожавайки стотици декари обработваеми терени и дефакто съсипвайки земеделието в самото сърце на Тракия. “Кешът върви на конвейр към джобовете на Йотков, ако имахме държава този трябваше да лежи в затвора”, споделиха разгневени собственици на пчелни кошери, чиито пчели измират заради кариерата.

През 2020 г., Ивайло Йотков беше натоварен в полицейски бус за да бъде разпитан по време на акция под ръководството на Специализирана прокуратура, Антикорупционната комисия и пловдивската полиция.

В качеството му на бивш директор на Басейново дирекция в Пловдив, Йотков трябваше да отговаря защо цялото производство на притежавания от олигарха Ветко Арабаджиев “Захарен комбинат – Пловдив” е работело с вода от незаконни сондажи на територията на предприятието. Това е било установено от Басейнова дирекция – Пловдив, но настоящият шеф на РИОСВ-Пловдив не си е мръднал пръста да наложи санкции за ръководството на завода. Дали от симпатии към семейство Арабаджиеви, или заради тлъста парична подплата, оставяме читателите да си отговорят.

Ние обаче питаме до кога в Министерството на околната среда и водите ще се правят на разсеяни за корумпираните, оядени и безразлични към грижата за природата шефове на местните РИОСВ-та, сред които безспорно е и Ивайло Йотков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар