Турция обяви голяма новина, свързана със Сирия

в Свят

Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че „до голяма степен“ е било постигнато споразумение с Русия за прекратяване на огъня в сирийската провинция Идлиб.

Акар заяви, че срещата между турски и руски военни представители е преминала успешно, а контактите продължават. Било е постигнато споразумение с Москва, каза той, цитиран от „Дейли Сабах“.

Русия е страната, която подкрепя режима на Башар Асад. Хулуси Акар посочи, че турските войници няма да напуснат провинция Идлиб. Преди дни Турция и Русия се споразумяха за примирие, което да сложи край на ескалацията на насилие в Идлиб.

Хулуси Акар допълни, че Турция ще продължи военната си офанзива в Идлиб при нарушаване на примирието. Турция е приела милиони сирийски бежанци, които са избягали от гражданската война в Сирия, започнала през 2011 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар