Големите и средни предприятия у нас възстановиха дейност

в Новини

Близо 90% от засегнатите в кризата заради COVID-19 големи и средни предприятия са възстановили напълно или частично дейността си още в първата седмица след отмяната на извънредното положение. Това сочат данните от наблюдение на КНСБ на над 100 фирми в цялата страна, съобщи за програма „Хоризонт“ на БНР националният секретар на синдиката Тодор Капитанов.

„И всички продължават да бъдат нащрек, въпреки че няма социално напрежение в повечето фирми, които наблюдаваме вече. Работниците продължават да бъдат изплашени и това е съвсем нормално. Едно такова бедствие, виждате как точно за няколко дни обърна икономическата ситуация в страната. Темповете на нарастване на напрежение бяха най-силни в първите седмици на май, точно накрая на извънредното положение вече се видя, че икономиката изнемогва", обясни Капитанов пред националното радио.

По време на извънредното положение три четвърти от наблюдаваните фирми пуснаха работниците си в платен отпуск, около 25 на сто – в неплатен, а малко над 10 процента прибягнаха до съкращения.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар