Мая Манолова: Как Министерство на здравеопазването харчи пари?

в България

Мая Манолова: Как Министерство на здравеопазването харчи пари?


Мая Манолова публикува това на стената си :

По време на пандемията от COVID-19 здравните ни власти правят разходи за милиони, без да осъществяват ефективен контрол – калцуни по над 10 лв/бр (струват стотинки във всяка аптека), нестерилни маски по 1.20 €, апарати за обдишване по 30 000 € (при пазарни цени между 11 000 € и 15 000 €).

Парите са платени авансово, а стока за над 700 000 € липсва – може би защото са заети с добре отразени медийно ПР акции от здравното министерство, до сега не са дали отговор има ли липсващи консумативи.
Поредната акция за медиите бе вчера, когато здравният министър проф. Костадин Ангелов и заместникът му Слави Пачалов провериха количеството на антигенните тестове и предпазните средства за медиците и създадената организация за снабдяването на лечебните заведения в цялата страна с тях.

Въпросът, който не получи отговор от Министерството на здравеопазването е, доставени ли са всички количества по договор, защититен ли е интереса на държавата?

Мая Манолова попита Борисов кой ще поеме отговорност за това?

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар