Нидерландия: Огнище на коронавирус в кланица

в Свят

Общо 147 служители на кланица в нидерландския град Грунло са дали положителен резултат за коронавирус, предаде БНР, позовавайки се на DPA.

Сред заразените 79 живеят в съседна Германия, а 68 – в Нидерландия, според местния вестник „Гелдерландер“. Само 25 от 657-те служители в кланицата, собственост на група Вион (Vion), не са тествани. В петък бе наредено кланицата да затвори, а 600 работници бяха поставени под карантина в домовете си.

Компанията посочи, че има кланици в Германия и Нидерландия с общо 12 000 служители и оборот 5,1 млрд. евро. Синдикатите обвиниха за създаденото огнище лошите условия на настаняване на много работници.

Много от тях са мигранти, които живеят в затворени групи в тесни пространства. В повечето случаи настаняването се осигурява от агенции за наемане на работна ръка, често в Германия. Градските власти призоваха Вион и агенциите за временна заетост да подобрят жилищните условия, така че работниците да могат да изкарат карантината в безопасност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар