Релокация на американски военни

в Свят

Американска военна колона с материално-техническо оборудване излезе навлезе в североизточна Сирия от Ирак, съобщава сирийската информационна агенция SANA, позовавайки се на добре осведомен източник. Колоната се състои от 73 машини, които са преминали през незаконно действащия граничен пункт Ал Валид и са достигнали до незаконната военна база на летището в Хараб ал Джир в североизточната провинция Хасаке.

Американските военни се намират в провинцията без законово основание. Те са концентрирали своите сили около голямо находище на нефт и газ. Сирийските власти многократно са заявявали, че разполагането на американския контингент нарушава суверенитета на държавата и всички международни права.

Въоръженият конфликт в Сирия датира от 2011 г. В края на 2017 г. беше обявена победа над терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак. В отделни региони на държавите продължават спорадични набези на представители на групировката. Към момента основна задача е политическото урегулиране на напрежението, възстановяването на Сирия, както и връщането на бежанците.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар