Журналист: Радев вече е разпратил „повиквателните“ за служебния кабинет

в България

Журналист: Радев вече е разпратил „повиквателните“ за служебния кабинет
Журналистът Илия Вълков разкри в ефира на „Нова Нюз“, че президентът Румен Радев вече е сглобил служебния кабинет и дори вече „е разпратил „повиквателните“.

„Ще видим познати лица от предните кабинети, президентът вече има опит, но и той се умори. Вероятно е да се помисли за затопляне на отношенията с „Газпром“, коментира Вълков, цитиран от „Пловдив 24.

Той отбеляза, че всяка една партия е поставяла изискванията си. „Рашков стана непреодолим фактор, исканията на ИТН Асен Василев да не е премиер обиди ПП. Нинова и ДБ говореха, че трябва да има правителство, за да се спаси бизнеса и икономиката. Вероятно един от сюжетите по време на предизборната кампания е кой е виновен да няма кабинет“, смята Вълков.

От своя страна Калина Влайкова посочи, че правителството беше свалено и опитът да бъде възстановено с първия мандат удари на камък. „Всичко трябваше да спре тогава, да не се продължава с измъченото преговаряне. При кабинет на всяка цена се създава усещане за вкопчване във властта“, подчерта тя. И допълни, че прогнозите сочат, че ще имаме все по-бързооборотна политика – къс живот на парламента и трудно сформиране на коалиции.

Според нея най-вероятно след снощната коалиционна среща не е имало какво да се съобщи. „Да се надяват, че депутати от ИТН ще променят мнението си, само ще удължи тази обречена ситуация. Този формат може да бъде съборен отново заради индивидуалното желание на един ненадежден политически субект“, посочи Влайкова.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от България

Отидете горе