Не е за вярване: В този български град намаляват данъците по предложение на кмета

в България

Не е за вярване: В този български град намаляват данъците по предложение на кмета Кметът на Пазарджик Тодор Попов предлага намаляване на общинските данъци за автомобили и данък сгради. За да стане факт, предложинето трябва да бъде одобрено от Общинския съвет в града.

Намаляването на местните налози ще стане възможно заради съкращаване на разходи на общината за електричество. Тъй като в Пазарджик стартира работа първият в страната общински соларен парк.

„Тази година приемаме това намаление. То няма да бъде толкова голямо, но стъпката е важна, защото ние ще генерираме такива приходи от този соларен парк, които ще ни позволят да намалим данъчната тежест“, заяви кметът на града Тодор Попов.

На територията на Пазарджик живеят близо 110 хиляди души. Решението за това пазарджиклии да плащат по-ниски данъци е обмислено и планирано, твърди кметът Тодор Попов.
„Тази година приемаме това намаление. То няма да бъде толкова голямо, но стъпката е важна, защото ние ще генерираме такива приходи от този соларен парк, които ще ни позволят да намалим данъчната тежест“, съобщи пред GlasNews.bg кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Гражданите приемат позитивно информацията за готвеното намаление на налозите в града.

„Има нужда от намаляване на данъците, защото някои от тях са колкото в някои големи областни градове“, казва майка на малко дете.

„Ще бъде прието с одобрение предполагам, защото всяко домакинство има нужда от намаляване на данъците и средствата за издръжка“, добавя жена на средна възраст.

Кметът е категоричен, че няма друга община у нас, а и в Европа, която в година на тежка криза да намалява, вместо да увеличава местните данъци.

„Единствената, която ще намали данъците по време на кризи и войни. Номер едно пак.“, казва още Тодор Попов.

Пазарджик отчита още, че е общината и с едни от най-съвестните данъкоплатци.

Предстои да бъде направен анализ, а Общинският съвет да гласува новият размер на данъците за жителите на Пазарджик.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар